The Saem Frozen Natural Skin Fit Mask Sheet Grapefruit Face Mask (Review)

Holla!

Ini adalah review pertama yang aku buat. Aku sempat kepikiran sebelumnya untuk bikin review skincare dan hal-hal lain yang sudah ku coba tapi nggak kulakukan karena kupikir sudah banyak yang melakukannya. Lalu aku memutuskannya karena aku bingung mau ngapain setelah naskah skripsi kukumpulkan. Lagipula nggak aka nada yang baca kalau memang nggak ada yang nyari judul ini kan.. wkwk

So, sheet mask ini adalah sheet mask The Saem pertama yang aku coba. Sebelumnnya sheet mask yang aku pakai adalah sheet mask yang banyak beredar di Indonesia seperti dari brand Etude House, Innisfree, Nature Republic, dan Beyond. Aku dapat sheet mask ini dari temanku yang pulang exchange dari Korea.

Processed with VSCO with  preset
The Saem: Olaf Natural Skin-fit Mask Sheet

Kesan pertama dari sheet mask ini adalah kemasannya yang lucu karena gambarnya Olaf dan warna kemasannya baby blue. Selain itu, bahan kemasannya dove kecuali gambar oafnya yang glossy. Sebelum kubuka kupikir serum di dalamnya banyak banget. Ternyata aku salah. Serumnya cukup banyak ditambah sheet mask yang benar-benar lembut dan fluffy seperti jadi ngembang gitu dan kelihatan banyak.

Bagian belakang kemasan isinya kegunaan dari sheetmask ini, yaitu

The mask sheet provides vitality and moisture to lifeless skin with essence containing grapefruit ingredient.

Which is, pas banget buat kondisi kulitku saat ini yang udah lama terabaikan. Selain itu terdapat direction of use dan ingredients yang bisa kalian baca di bawah. Serta entah apa yang ditulis pakai hangul.

Processed with VSCO with  preset

Ketika dipakai sheet mask ini terasa benar-benar lembut seperti nggak ada yang nempel di muka. Tapi, ukuran sheet mask ini terlalu besar. Ukuran mata dan mulutnya juga terlalu besar. Untungnya, dia masih mau nempel di muka walaupun beberapa bagian terlipat di pinggir mukaku.

Menurutku, sheet mask ini nggak begitu moisturizing, tapi bisa jadi karena memang kondisi kulitnya yang lagi nggak Ok, jadi gak begitu kerasa. Yang benar-benar terasa dari sheet mask ini justru brightening. Hal in inggak disebutkan dalam feature sheet mask ini tapi seriusan kulit lebih cerah saat itu juga. Karena kulitku yang emang lagi kusam bisa kelihatan lebih cerah, atau apa itu yang dimaksud dengan vitality? Entah lah. Tapi untuk yang kulitnya lagi kusam, produk ini highly recommended. Selain itu, sheet mask ini menyerap dengan baik di kulitku. Kaya semua serumnya masuk ke kulit dan kekunci di dalam kulit.

I think, ini akhir dari review pertama yang kubuat. Thanks sudah mau baca! Mungkin belum begitu bagus. I’ll also try to make a great pict next time. Komen di artikel ini untuk saran atau share pengalaman yang sama.

Have a nice day!

Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

Hey everyone! How’s life? I hope you are doing well today.

Since I try sleeping mask game, I am addicted. I don’t need to wait for the mask to dry. I also don’t need to wash it right away. All I need to do is put the mask on and sleep. Then I wash my face right after I wake up just like how it used to be. My current favourite mask is Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin E mask.

Description :

The Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask can be used as a mask, sleeping pack or a daily moisturizer. Fortified with the antioxidant power of Vitamin E to brighten, improve wrinkles, and prevent signs of aging. While it protects the skin from UV damages during the day, it helps with wrinkle improvement and skin regeneration during the night time.

90ml / All Skin Types / Made in Korea

How to use :
Last step of skincare
After cleansing, use as a moisturizer. Mix a small amount to an essence or cream and use as a sleeping pack when the skin feels extra dry.

Ingredients:
Water, Glycerin, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Carrageenan, Gellan Gum, Betaine, Algin, Mannan, Ceramide NP, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Chlorphenesin, Arginine, Ethylhexylglycerin, Centella Asiatica Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Salicornia Herbacea Extract, Phragmites Communis Extract, Adenosine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil.

It comes with spatula

The bottle inside is wrapped

The product looks like a cup of pudding. When I scoop the product, it really comes out like jelly. I need to press it to spread it in my skin. The cream would be back to its original states some times after you take the product. It is fascinating since it has liquid character but it shape like pudding.

It seems like heavy cream. But it is not a cream at all. The cream melt in the skin and glides just like liquid. I felt that it is a little heavy on my first time applying it. After a while it doesn’t feel as heavy as it was. It feels like gel moisturizer which melt in the skin and quickly absorbed.

The product feels refreshing. It feels cool down my face. It also makes skin feels smooth right after all the product absorbed to my skin.

Jelly like product

Quickly absorbed

I use this as sleeping mask. In the morning, i woke up with really moisturized skin. It makes me wake up with so much oil in my face. I should have read carefully the “extra dry” explanations. My oily face become even more oily. 😓 Well actually it doesn’t matter since it did not cause any acne at all.

Because it is so moisturizing, I didn’t use any other product along with this mask. So I only use toner before applied this right after I took a bath. It help that not much oil produced.

Beside the moisturizing effect, it has powerful anti-aging effect. It can tighten my skin that there is not trace of wrinkles or soft lines in my skin. Anyway! I recommend this to my parent and both of them like this mask too. It works wonderfully for them. Their eyes become less puffy. It shrinks dark circles around his eyes too. It also erase most of their wrinkles that even my mom eyes do not have any lines. Unluckily I didn’t take any progress picture of their face because I didn’t think that it would work better on their faces than my face.